Pastikan makanan anda lebih segar lagi-dan membantu
mencegah penyakit makanan yang ditimbulkan makanan-dengan menjaga peti sejuk
anda bersenandung pada suhu yang betul.
Suhu peti sejuk yang terbaik
- suhu
peti sejuk anda hendaklah berada di atau di bawah 40 ° F (4 ° C), dan suhu
beku anda hendaklah 0 ° F (-18 ° C).
- Mempunyai
peti sejuk anda pada suhu optimum adalah penting untuk memastikan hasil
dan sisa anda bertahan lama.
Peraturan peti sejuk yang perlu diikuti:
1) Tutup pintu peti sejuk.Sangat mudah untuk membuka
pintu semasa anda memasak atau membongkar barang runcit, tetapi hanya
membiarkan pintu terbuka apabila diperlukan.
2) Sebarkan makanan anda. Nampaknya pelik,
tapi pastikan makanan anda tersebar sehingga udara dapat mengalir dengan betul
melalui peti sejuk dan peti sejuk. Peti sejuk yang ditebar sepenuhnya lebih
cenderung lebih panas daripada yang kurang ditebar.
3) Bersihkan gegelung. Seperti peralatan
lain, peti sejuk anda mungkin memerlukan sedikit TLC dari semasa ke semasa.
Comments
Post a Comment